9 ویژگی گرانول ساز حرفه ای

9 ویژگی گرانول ساز حرفه ای

گرانول ساز حرفه ای چه کسی است؟ حتما می‌دانید که اگر می‌خواهید موفق باشید، لازم است که حرفه ای باشید. اما «حرفه ای بودن» دقیقا به چه معناست؟ دیکشنری وبستر حرفه‌ای‌ گری را اینطور تعریف می‌کند: «رفتار، اهداف، یا ویژگی‌هایی که معرف حرفه یا فرد حرفه‌ای است»؛ و حرفه را «شغلی که نیاز به دانش […]

گرانول ساز حرفه ای
  • گرانول ساز حرفه ای چه کسی است؟ حتما می‌دانید که اگر می‌خواهید موفق باشید، لازم است که حرفه ای باشید. اما «حرفه ای بودن» دقیقا به چه معناست؟ دیکشنری وبستر حرفه‌ای‌ گری را اینطور تعریف می‌کند: «رفتار، اهداف، یا ویژگی‌هایی که معرف حرفه یا فرد حرفه‌ای است»؛ و حرفه را «شغلی که نیاز به دانش تخصصی و تقریبا آمادگی آکادمیک در درازمدت دارد» تعریف می‌کند.
  • همواره در صنایع مختلف افراد مختلفی وارد می شوند که شناخت کافی از آن صنعت ندارند و این ناآشنایی باعث ضررهای زیادی به آن ها می شود. در صنعت تولید گرانول بازیافتی مانند سایر صنایع نکات مهم زیادی وجود دارد. ما در این مقاله 9 مورد اصلی را دسته بندی کردیم و هرکدام را جداگانه توضیح خواهیم داد.
  • گرانول ساز حرفه ای

ویژگی های گرانول ساز حرفه ای

1. شناخت کافی از مواد اولیه

  • گرانول ساز حرفه ای قبل از اینکه پرک را درون دستگاه گرانول ساز بریزد، باید از جنس پرک مطمئن شود و سپس اقدام به ساختن گرانول کند. گرانول ساز حرفه ای علاوه براینکه باید از مواد اولیه باکیفیت استفاده کند، باید از مهارت کافی در شناسایی پلاستیک های مختلف مانند تست های شعله و دانسیته بهره مند باشد.

2. شست و شو و جداسازی

  • گرانول سازها مواد اولیه خود را به دو صورت تهیه می کنند. آنها یا ضایعات پلاستیکی را به صورت پرک (آسیاب شده) و یا اینکه به صورت زنده (آسیاب نشده) خریداری می کنند. درصورتیکه ضایعات را به صورت زنده خریداری کنند باید تمامی مراحل بازیافت را روی آن پیاده کنند. درصورتیکه آن را به صورت پرک خریده باشند، ممکن است این پرک های خریداری شده کیفیت کافی را نداشته باشند (ممکن است شست و شوی اصولی انجام نشده باشد و حتی آلودگی ها و اجرام از سطح پرک پاک نشده باشد). گرانول ساز حرفه ای حتما پرک ها را مجدداً شست و شو می دهد و سپس به ادامه عملیات گرانول سازی می پردازد.
  • در واقع اگر پلیمرها به خوبی از سایر پلیمرها تفکیک نشده باشند و همچنین پرک خوب شست و شو داده نشده باشد، علاوه براینکه به دستگاه گرانول ساز آسیب می رساند، باعث گرفتگی صافی و یا فیلتر دستگاه گرانول ساز می شود و کیفیت گرانول تولیدی پایین می آید.

3. اطلاع از رفتار پلیمر و شناخت دمای تبدیل پرک یا کندر به گرانول

  • ناحیه دمایی برای پرک های ضایعاتی و یا آسیابی ها باید طوری تنظیم شود تا هم به خوبی پخته شوند و هم اینکه نسوزند. در واقع محدوده دمایی باید حدود 30 الی 40 درجه بالاتر از دمای ذوب ماده اصلی باشد. به طور مثال برای نایلون ها ناحیه دمایی باید بین 160 تا 170 درجه باشد.
  • گرانول ساز حرفه ای باید اطلاعات کافی از رفتار پلیمر مانند سرعت گرانول شدن، سرعت حرکت مذاب در درون پیچ و یا نحوه رشته ای شدن آن داشته باشد. در واقع گرانروی یا ویسکوزیته مواد با هم متفاوت است. بعضی از مواد گرانروی بالایی دارند مانند مواد بادی که رشته های ضخیمی در خروجی از دای تولید می کنند. درحالیکه مواد تزریقی دارای گرانروی پایینی هستند و رشته های نازک تری در خروجی از دای تولید می کنند. درصورتیکه گرانول ساز حرفه ای از آن اطلاعی نداشته باشد؛ باعث می شود تا تصورات اشتباهی در مورد خروجی دستگاه داشته باشد درحالیکه اشتباه می کند.

4. استفاده از دستگاه گرانول ساز مناسب

یکی از مهم ترین عوامل در کیفیت گرانول تولیدی، دستگاه سازنده گرانول است. دستگاه گرانول ساز مناسب دستگاهی است که نسبت طول به قطر پیچ مناسبی داشته باشد. در مجموع دستگاه گرانول ساز، باید دارای ویژگی های زیر باشد:
  • دارای فیلتر مناسب
  • مجهز به گازگیر
  • جنس و طراحی پیچ مناسب
  • داشتن کاتر خوب
 

5. استفاه از گرانول ساز تک مرحله ای یا دو مرحله ای

  • گرانول ساز باید از ماهیت ماده اطلاع داشته باشد. زیرا پلاستیک های زیادی وجود دارند مانند ظروف یکبار مصرف، سلفون ها، نایلون ها و … که مواد نرم محسوب می شوند؛ آنگاه برای تبدیل آن ها به گرانول باید یک بار به کندر تبدیل شوند و سپس به گرانول تبدیل شود. یا اینکه برای این مواد نرم نیاز است که از دستگاه های دو مرحله ای استفاده شود مانند دستگاه های موجود در کارخانه ازنو.

6. شناختن بازار هدف (فروش)

  • گرانول ساز حرفه ای ابتدا باید کاربرد هرنوع گرانولی که تولید می کند را بداند؛ یعنی بداند که آن گرانول در تولید چه محصولاتی به کار می رود و براساس نیازی که در بازار وجود دارد گرانول مربوط به آن را تولید کند. بنابراین گرانول ساز حرفه ای باید بازار هدف را به درستی شناسایی کند تا بتواند محصولات خود را به خوبی بفروشد.

7. ایجاد برگه دیتاشیت

  • امروزه با توجه به تخصصی تر شدن بازار گرانول، گرانول ساز حرفه ای بهتر است برگه کنترل کیفیت برای گرانول های تولیدی خود ایجاد کند و در آن اطلاعاتی از شاخص جریان مذاب، میزان خاکستر و یا …. در آن قرار دهد تا با آن ضمانتی برای محصولات خود ایجاد کند. برای دیدن نمونه از دیتاشیت می توانید قسمت فروشگاه در سایت ازنو را مشاهده کنید.

8. اطلاع از گرید گرانول تولیدی

  • گرانول ساز حرفه ای باید از گرید مواد پتروشیمی آگاهی داشته باشد. در واقع باید از میزان و ملاک نوع گرانول تولیدی و گرانول های مشابه اطلاعات کافی داشته باشد تا بتواند فروش بهتری داشته باشد.

9. اطلاع از قیمت روز بازار و پتروشیمی

  • گرانول ساز حرفه ای باید از قیمت مواد اطلاعات کافی و بروز داشته باشد تا قیمت مواد تولیدی خود را منطقی و درست ارزش گذاری کند؛ آنگاه می تواند در بازار رقابتی حرفی برای گفتن داشته باشد.
ما در مجموعه ازنو تحت نظر گروه صنعتی طب پلاستیک همواره در تلاشیم تا با رعایت کردن بالاترین استانداردها به خدمت کردن ادامه دهیم.

گرانول ساز حرفه ای = ازنو

موضوعات مرتبط با این مقاله مطالعه کنید
موضوعات مرتبطی برای نمایش وجود ندارد
}
نظر خود را ارسال کنید