4 راه تشخیص ضایعات بی کیفیت

4 راه تشخیص ضایعات بی کیفیت

ضایعات چیست؟ راه های تشخیص ضایعات بی کیفیت و با کیفیت چیست؟ این دو چه تفاوت هایی با هم دارند؟ اگر قصد دارید پاسخ این پرسش ها را بیابید تا انتهای متن با ما همراه باشید. به طور کلی ضایعات به محصولات و کالاهایی گفته می شود که دیگر قابلیت استفاده را ندارند و به […]

ضایعات بی کیفیت
  • ضایعات چیست؟ راه های تشخیص ضایعات بی کیفیت و با کیفیت چیست؟ این دو چه تفاوت هایی با هم دارند؟ اگر قصد دارید پاسخ این پرسش ها را بیابید تا انتهای متن با ما همراه باشید.
  • به طور کلی ضایعات به محصولات و کالاهایی گفته می شود که دیگر قابلیت استفاده را ندارند و به عبارتی دیگر دور ریختنی محسوب می شوند. بعد از انقلاب صنعتی، جهان متوجه شد که با حجم زیادی از ضایعات روبرو است که نمی داند با آن چه کند. برخی از این ضایعات برای محیط زیست و سلامتی انسان بسیار خطرناک هستند. این موضوع باعث شد که بشر به فکر امحاء و از بین بردن این ضایعات بیفتند.

ضایعات بی کیفیت

راه های تشخیص ضایعات بی کیفیت

  • ضایعات از اصلی ترین منابع مورد نیاز در کارخانه های بازیافت است. از طرفی استفاده از تمامی ضایعات به عنوان ماده اولیه مقدور نیست و فقط ضایعاتی که کیفیت بالایی داشته باشند مورد بازیافت قرار می گیرند. تفکیک و تشخیص بار ضایعات بی کیفیت از بار با کیفیت یک مرحله بسیار مهم در طی انجام مراحل این فرآیند است. جهت تشخیص ضایعات با کیفیت از بی کیفیت باید اطلاعاتی در مورد چند پارامتر مختلف داشته باشیم که در ادامه ی این مقاله ی ازنو به تشریح هر یک می پردازیم.

رنگ

  • اولین پارامتری که در ظاهر ضایعات توجه را جلب می کند رنگ آن است. به عنوان مثال یک محصول پلاستیکی را در یک محیط با نور مناسب و در همان محیط با نور نامناسب قرار دهید، آنگاه متوجه تفاوت و تمایز میان ظاهر و رنگ آن ها خواهید شد. درصورتیکه آن محصول نو باشد رنگ آن روشن و شفاف و در صورتیکه آن محصول کهنه باشد رنگ آن کدر و تیره است. معمولاً وقتی یک بار ضایعات مات باشد کیفیت چندان خوبی ندارد و برای تولید محصول جدید مناسب نیست.

شکل ظاهری

  • از دیگر راه های تشخیص ضایعات بی کیفیت، توجه به شکل ظاهری آن است. ضایعات بی کیفیت معمولا رنگ کدر و تیره ای دارند و از شماتیک اولیه خود فاصله دارند. درحقیقت محصولاتی که عمر مفیدشان هنوز به پایان نرسیده رنگ نسبتاً شفاف و روشن تری دارند. ضایعات بی کیفیت معمولاً سفت و سخت هستند و انعطاف پذیری نسبتاً پایینی دارند.

ترکیب مواد

  • ضایعاتی که خلوص بیشتر و پیچیدگی کمتر دارند برای استفاده مجدد موثرتر هستند. درصورتیکه ترکیبات مواد پیچیده باشند به زمان و انرژی بیشتری برای تجزیه و استفاده نیاز دارند. میزان سختی و نرمی در ترکیبات، میزان یکنواختی و همگنی آن مواد و ضایعات را مشخص می کند.
  • زمانی درصد خلوص و میزان همگنی ضایعات افزایش می یابد که بیشتر ترکیب را یا پلیمرهای سخت و یا پلیمرهای نرم تشکیل داده باشند؛ یعنی ترکیب تقریباً یک دست باشد. در پایان، هرچقدر ترکیب ماده میزان یکنواختی بیشتری داشته باشد استفاده از آن راحت تر می شود.

میزان آلودگی ها

  • از دیگر پارامترهایی که به کمک آن می توان کیفیت ضایعات را ارزیابی کرد، بررسی میزان آلودگی ضایعات است. ضایعات مختلف معمولاً حاوی آلودگی هایی چون خاک، گل، مایعات مختلف و … هستند.
  • بعضی از این آلاینده ها نظیر گل و لای به سادگی جدا می شوند درحالیکه بعضی از دیگر آلاینده ها نظیر ترکیبات شیمیایی و نفتی به سختی تفکیک و جدا می شوند. هرچقدر که میزان آلاینده های قطعات پلیمر سخت تر قابل جداسازی باشند، کیفیت بار ضایعات نیز کمتر خواهد بود.

سخن آخر

  • موضوع بازیافت ضایعات موضوع بسیار مهم و حساس محسوب می شود.  امروزه ما با حجم زیادی از ضایعات که با آن روبرو هستیم. از طرفی این ضایعات برای محیط زیست و انسان ها بسیار خطرناک هستند و باید با به کارگیری نکاتی که بیان شد ضایعات با کیفیت و بی کیفیت را از هم تفکیک کنیم تا ضایعات با کیفیت بازیافت شوند. در واقع برای موفقیت در این صنعت نیاز است که با دانش و آگاهی وارد این صنعت شد.
  • ما در مجموعه ازنو زیرنظر گروه صنعتی طب پلاستیک با بهره گیری از دانش و تجربه بروز کشورهای ممتاز در صنعت بازیافت ضایعات پلاستیکی سعی می کنیم همواره از راهکارهای نوین و تخصصی مناسب استفاده کنیم؛ تا با انجام بازیافت در حفظ و نگهداری کره زمین سهیم باشیم.
}
نظر خود را ارسال کنید