بازیافت ظروف یکبار مصرف

بازیافت ظروف یکبار مصرف

بی‌شک شما برای یکبار هم که شده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی استفاده کرده‌اید. البته با توجه به سبک زندگی امروزه استفاده از ظروف یکبار مصرف مانند لیوان‌های کاغذی و پلاستیکی، ظروف یکبار مصرف غذاخوری و میوه‌خوری، قاشق و چنگال‌های پلاستیکی و… به شدت رواج یافته است. در واقع اگر نگاهی به مناسبت‌های مختلفی که […]

بازیافت ظروف یکبار مصرف و اهمیت آن
بی‌شک شما برای یکبار هم که شده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی استفاده کرده‌اید. البته با توجه به سبک زندگی امروزه استفاده از ظروف یکبار مصرف مانند لیوان‌های کاغذی و پلاستیکی، ظروف یکبار مصرف غذاخوری و میوه‌خوری، قاشق و چنگال‌های پلاستیکی و… به شدت رواج یافته است. در واقع اگر نگاهی به مناسبت‌های مختلفی که آن‌ها را جشن و یا به سوگ می‌نشینیم دقت کنید خواهید دید که تمامی ظروف استفاده شده در آن‌ها از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی هستند. از این‌رو امروزه بازیافت ظرف یکبار مصرف بیشتر از پیش مورد توجه قرار رفته است و در این میان بازیافت لیوان یکبار مصرف از اهمیت بالاتری با توجه به مواد به کار رفته در آن برخوردار است. در این مقاله قصد داریم در خصوص این موضوعات صحبت کنیم. پس همراه ما باشید.

ظروف یکبار مصرف چیست؟

همان‌طور که گفته شد، امروزه از ظرف‌های پلاستیکی مختلفی استفاده می‌شود که به آن ظروف یکبار مصرف گفته می‌شود. ظروف یکبار مصرف پلاستیکی از رزین‌های پلاستیکی ترکیب شده با بعضی مواد افزودنی ساخته می‌شوند که این افزودنی‌ها بیشتر موادی شیمیایی هستند که می‌توانند عملکرد پلاستیک را با افزایش انعطاف‌پذیری یا بهبود ظاهر فیزیکی آن بهبود بخشند. البته این مواد شیمیایی استفاده شده در ظروف یکبار مصرف به شدت بری سلامتی انسان‌ها خطرناک هستند. به همین دلیل است که در سال‌های اخیر به استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی توصیه بیشتری شده است. اگر شما به کف ظرف‌های یکبار مصرف نگاهی بندازید قطعا با کدهایی برخورد خواهید کرد که نشان دهنده میزان مواد مختلف در تولید آن است. این کدها عبارت اند از:
  • کد 1: پلی‌اتیلن ترفتالات (PET)
  • کد 2: پلی‌اتیلن با چگالی بالا (HDPE)
  •  کد 3: پلی‌وینیل کلراید (PVC)
  •  کد 4: پلی‌اتیلن با چگالی کم (LDPE)
  • کد 5: پلی‌پروپیلن (PP)
  •  کد 6: پلی‌استایرن (PS)
  •  کد 7: پلی‌کربنات (PC) و سایر پلاستیک‌ها
امروزه از ظرف‌های پلاستیکی مختلفی استفاده می‌شود که به آن ظروف یکبار مصرف گفته می‌شود. ظروف یکبار مصرف پلاستیکی از رزین‌های پلاستیکی ترکیب شده با بعضی مواد افزودنی ساخته می‌شوند. نحوه بازیافت ظروف یکبار مصرف بر اساس مواد داخلی تشکیل دهنده آن متفاوت است و لازم است به این نکته دقت شود تا بازیافت باکیفیتی از این محصولات به دست آید.

بازیافت ظروف یکبار مصرف

همان‌طور که گفته شد، در تولید ظروف یکبار مصرف از مواد گوناگون پلاستیکی استفاده می‌شود که برخی از آن‌ها قابلیت برگشت به چرخه بازیافت و استفاده مجدد را دارند. ایران یکی از ده کشور اول دنیا در استفاده از ظروف یک‌بار مصرف است و می‌توان گفت که ظروف گیاهی نتوانسته‌اند توجه عموم را به سمت خود جلب کنند. از این‌رو استفاده از ظروف یکبار مصرف بیشتر از پیش در ایران رواج دارد و باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای طبیعت شده است؛ چرا که ظروف یکبار مصرف پلاستیکی بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ سال ماندگاری داشته و از بین نخواهند رفت. امروزه روش‌های زیادی برای بازیافت ظرف یکبار مصرف وجود دارد اما به طور کلی ظروف یکبار مصرف با توجه به مواد تشکیل دهنده خود دارای مراحل بازیافت متفاوت هستند؛ از این‌رو گاهی نیاز است برای بازیافت ظرف یکبار مصرف هزینه زیادی در نظر گرفته شود که این موضوع برای شرکت‌های سرمایه گذار جالب نیست و توجه کمتری به آن می‌شود. اما با این حال لازم است این نوع ظروف حتما بازیافت شوند. برای بازیافت ظرف پلاستیکی لازم است ظروف یکبار مصرف پس از تفکیک از نظر جنس و رنگ، شستشو شده و طی چند مرحله‌ بازیافت ‌شوند. عدم بازیافت اصولی پلاستیک و مخلوط کردن جنس‌های مختلف پلاستیکی با یکدیگر، می‌تواند منجر به تولید محصول بازیافت شده‌ی بی‌کیفیت گردد. از این‌رو لازم است در این مرحله نهایت دقت به کار برده شود. پس از تفکیک این ظروف خرد و وارد دیگ‌های ذوب شده و فرایند ذوب شدن را طی خواهند کرد.

جمع بندی و نتیجه گیری

همن‌طور که گفته شد، امروزه استفاده از ظروف یکبار مصرف رواج زیادی پیدا کرده است و بر این اساس می‌توان ادعا کرد که بیشترین سهم آلودگی محیط زیست از وجود همین ظرف‌های پلاستیکی است. در این مقاله در خصوص بازیافت ظرف یکبار مصرف نکاتی ارائه شده است. امیدواریم با استفاده از این مقاله تاریخچه و ساختار شیمیایی انواع ظروف یکبارمصرف را بشناسید و از این طریق به بازیافت این ظروف و پاکیزه شدن محیط زیست کمک کنید. چنانچه نظر و یا پیشنهادی در این خصوص دارید آن را با ما در میان بگذارید. ما از شنیدن نظرات شما خوشحال خواهیم شد.  
موضوعات مرتبط با این مقاله مطالعه کنید
موضوعات مرتبطی برای نمایش وجود ندارد
}
نظر خود را ارسال کنید